Tiina Lebane 7. jaanuar 2022 09:37
Avokaado passib tõesti igale poole. Selle kooreses vahus on ta oma toreda värviga lausa peaosas. Jogurt lisab vahule vajaliku struktuuri ning mahlane, mesise maitsega ja samas hapukas granadill annab ülihea värskuse.   

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 tk Suur avokaado (kokku 500-550 g)
1 tk Värskelt pressitud keskmise sidruni mahl
1.5 dl Paks maitsestamata Kreeka jogurt
1.5 dl Rõõsk koor 35%
0.5 dl Tuhksuhkur
2 tk Granadill
Hakitud mandlid või pähklid

Valmistamine

1. Puhasta avokaadode viljaliha välja, pigista sidrunimahla peale ja püreesta ühtlaseks seguks.

2. Sega hulka jogurt. Vahusta koor tuhksuhkruga vahuks (mitte liiga tugevaks) ja lisa avokaadosegule.

3. Jaga vaht portsjoniteks. Lõika grenadillid pooleks ja kaabi sisu portsjonitele. Puista peale ka hakitud mandleid või pekanipähkleid ja öö kohe.