Ürdised ahjuköögiviljad

Foto: Taimne Teisipäev
Vegan toidud
21. detsember 2021, 07:47

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Ürdised ahjuköögiviljad

Ahjus mõnusalt krõbedaks küpsenud köögiviljad sobivad suurepäraselt nii pearoaks kui ka lisandiks. Roog tuleb iga kord veidi erinev, oleneb sellest, milliseid köögivilju ja maitseaineid kasutad.

Vaja läheb

  • köögiviljad 1,5 kg

  • punane sibul 3 tk

  • küüslauk 1 tk

  • õli 3 spl

  • sool 2,5 tl

  • maitseained (kurkum, jahvatatud küüslauk, rosmariin, tüümian vms)

  • maitsepärm soovi korral

Tee nii:

1. Selles retseptis võid sa kasutada just sinule meelepäraseid köögivilju - kartul, porgand, kaalikas, pastinaak, peet, bataat jne.

2. Pese, koori ja puhasta köögiviljad. Kui valmistad seda retsepti suveperioodil, mil on võimalik värskeid köögivilju kasutada, pole neid tarvis koorida.

3. Lõika köögiviljad meelepärasteks tükkideks. Mida kauem küpsevad viljad (peet, porgand), seda väiksemad tee tükid.

4. Puhasta punased sibulad ja lõika need neljaks sektoriks.

5. Puhasta küüslauguküüned, suuremad poolita.

6. Pane kõik viljad kokku ühte suurde kaussi, kus neid oleks võimalik mugavalt segada. Suure kausi puudumisel sobib ka ahjuplaat.

7. Vala köögiviljade hulka õli, sega läbi.

8. Lisa juurde sool, sega kõik läbi. Maitseainetega võid ka ise katsetada - proovi näiteks suitsupaprikat, jahvatatud tšillit või küüslaugusoola.

9. Soovi korral lisa maitsepärmi ning värskeid või kuivatatud ürte, näiteks tüümiani või rosmariini.

10. Vala köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

11. Küpseta köögivilju 200 kaardi juures 35 minutit, iga 15 minuti tagant neid segades.

12. Jäta köögiviljad ahju, pane ahi soojenema 230-kraadini ning küpseta sedasi veel 10-15 minutit.