Nädala kook
24. detsember 2021, 14:47

NÄDALA KOOK | Kahe šokolaadi trühvlid (1)

Väikesed mõnusad šokolaadised ampsud passivad imehästi kohvi kõrvale kasvõi koogi asemele, aga on sobivad ka kinkimiseks. Paki sädelevasse paberisse ja ilusasse karpi ning vii külakostiks või pane maiasmokale kingipakki!

Koostisosad
1.5 dl Rõõsk koor 35%
25 g Või
150 g Tume šokolaad
4 spl Amaretto liköör
1 spl Espressopulber
150 g Biskviitpõhi või keeks
250 g Valge šokolaad
12 tk Mandel
Kakaopulber peale raputamiseks

Valmistamine

24 tk

1. Kuumuta koor ja või kastrulis. Võta pliidilt. Tükelda šokolaad ja pane kuuma segusse. Lase veidi aega seista ja sulada ning sega siis ühtlaseks.

2. Sega hulka liköör, 1 sl kuumas vees lahustatud espressopulber ja peeneks pudistatud keeks või biskviitpõhi. Pane 1 tunniks või kuni mass on vormimiseks piisavalt tahe, külmkappi.

3. Vormi väikesed 1,5- 2 cm pallikesed. Pane veel 30 minutiks külmkappi.

4. Sulata valge šokolaad vesivannil. Pane pallikesed restile. Tõsta lusikaga šokolaadi peale ja hõõru laiali nii, et pallikesed on ühtlaselt kaetud.

5. Pane peale poolitatud mandel ja lase tahkuda. Puista peale veidi kakaopulbrit.