Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit+ 24 tundi maitsestub + 2 tundi 15 minutit ahjus
Koostisosad
1 kg Seakarbonaad
1 spl Pruun suhkur
2 spl Jämesool või meresool
1 spl Jahvatatud paprika
1 tl Tšillipulber
0.5 spl Must pipar
1 dl BBQ-kaste
Valmistamine
1. Sega suhkur, sool, paprika ja tšillipulber omavahel ning hõõru lihasse. Lase 24 tundi maitsestuda.
2. Kuumuta ahi alt kuumutusreziimil 230 kraadini. Määri liha bbq-kastmega kokku ja pane suitsutuskotti. Vala koti põhja veidi vedelikku - vett või puljongit.
3. Pane kott ahju alumise siinil asuvale restile ja küpseta 15 minutit. Keera kuumus tavalisele ülevalt-alt küpsetamisreziimile 150 kraadile. Tõsta rest aste kõrgemale ja küpseta umbes 2 tundi. Võta ahjust, lase 10 minutit seista ja lõika kott lahti.
4. Kuumuta ahi grillreziimil 230 kraadini ja pruunista liha grilli all. Serveeri köögiviljade või kartulipüreega.
Kommentaarid (0)