Sealiha retseptid
19. detsember 2021, 10:33

MAITSETE ADVENDIKALENDER 19 | Suitsutatud seakarbonaad

Suitsutatud liharoa saab valmistada ka koduses praeahjus. Suitsutuskotis valminud karbonaad saab pehme ja mõnusa mekiga ning on põnev vaheldus tavapärasele ahjus küpsenud seapraele. Suitsutuskotti tasub küpsema panna ka prae- või küljetüki. Koti põhja valgunud praemahla võib kastmena kõrvale serveerida. Naturaalsete lepa- või hikkoripuidust laastudega suitsukoti leiab Prismast ning kodu- ja ehitustarvete poodidest.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit+ 24 tundi maitsestub + 2 tundi 15 minutit ahjus

Koostisosad
1 kg Seakarbonaad
1 spl Pruun suhkur
2 spl Jämesool või meresool
1 spl Jahvatatud paprika
1 tl Tšillipulber
0.5 spl Must pipar
1 dl BBQ-kaste

Valmistamine

1. Sega suhkur, sool, paprika ja tšillipulber omavahel ning hõõru lihasse. Lase 24 tundi maitsestuda.

2. Kuumuta ahi alt kuumutusreziimil 230 kraadini. Määri liha bbq-kastmega kokku ja pane suitsutuskotti. Vala koti põhja veidi vedelikku - vett või puljongit.

3. Pane kott ahju alumise siinil asuvale restile ja küpseta 15 minutit. Keera kuumus tavalisele ülevalt-alt küpsetamisreziimile 150 kraadile. Tõsta rest aste kõrgemale ja küpseta umbes 2 tundi. Võta ahjust, lase 10 minutit seista ja lõika kott lahti.

4. Kuumuta ahi grillreziimil 230 kraadini ja pruunista liha grilli all. Serveeri köögiviljade või kartulipüreega.