Pille Enden 19. detsember 2021 10:33
Suitsutatud liharoa saab valmistada ka koduses praeahjus. Suitsutuskotis valminud karbonaad saab pehme ja mõnusa mekiga ning on põnev vaheldus tavapärasele ahjus küpsenud seapraele. Suitsutuskotti tasub küpsema panna ka prae- või küljetüki. Koti põhja valgunud praemahla võib kastmena kõrvale serveerida. Naturaalsete lepa- või hikkoripuidust laastudega suitsukoti leiab Prismast ning kodu- ja ehitustarvete poodidest.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit+ 24 tundi maitsestub + 2 tundi 15 minutit ahjus

Koostisosad
1 kg Seakarbonaad
1 spl Pruun suhkur
2 spl Jämesool või meresool
1 spl Jahvatatud paprika
1 tl Tšillipulber
0.5 spl Must pipar
1 dl BBQ-kaste

Valmistamine

1. Sega suhkur, sool, paprika ja tšillipulber omavahel ning hõõru lihasse. Lase 24 tundi maitsestuda.

2. Kuumuta ahi alt kuumutusreziimil 230 kraadini. Määri liha bbq-kastmega kokku ja pane suitsutuskotti. Vala koti põhja veidi vedelikku - vett või puljongit.

3. Pane kott ahju alumise siinil asuvale restile ja küpseta 15 minutit. Keera kuumus tavalisele ülevalt-alt küpsetamisreziimile 150 kraadile. Tõsta rest aste kõrgemale ja küpseta umbes 2 tundi. Võta ahjust, lase 10 minutit seista ja lõika kott lahti.

4. Kuumuta ahi grillreziimil 230 kraadini ja pruunista liha grilli all. Serveeri köögiviljade või kartulipüreega.