Foto: unplash
Toidutare
8. detsember 2021, 16:00

MANDARIINIDE VÄLIMÄÄRAJA: oska tunda poodides müüdavaid eri sorte ja hübriide

Õrna viljaliha ja magusa maitsega mandariini tunneme ju kõik. Sellest viljast on aga aretatud mitmeid hübriide, mis on müügil ka meie kauplustes.

  • Tangeriin – mandariinapelsini ja pomerantsi ristamise tulemus, selle koor on värvilt tumedam ning viljaliha vähem lõhnav.

  • Klementiin – mandariini ja pomerantsi hübriid, punakasoranži ja kergesti eraldava koorega. Viljaliha on mahlane.

  • Tangor – tangeriini ja magusa apelsini ristand. Mandariiniga sarnase välimusega. Kergesti eralduva koore ja magushapu viljalihaga.

  • Tangelo – mandariinapelsini ja greibi ristand, mille viljaliha on kergelt mõru maitsega. Välimuse järgi tunneme selle vilja ära varreosas paikneva pisikese nupu järgi.

  • Ugli – tangeriini ja greibi ristand, mis on värske ja intensiivse maitsega. Koor on kollekasroheline ja poorne ehk välimuselt üsna kole.

Edasi lugemiseks: