Nädala kook
3. detsember 2021, 11:21

NÄDALA KOOK | Skoonid šokolaadi ja jõhvikatega

Üsna lihtsalt ja kiirelt valmivad skoonid jõuab vabalt hommiku- või pealelõunase kohvi juurde küpsetada. Skoonid on lihtsad saiad-kuklid, milles on pärmi asemel kergitajaks küpsetuspulber.  Saiad maitsevad hästi vahetult peale valmistamist või samal päeval, pikemal seismisel lähevad kiiresti kõvaks. 

Koostisosad
4 dl Nisujahu + rullimiseks
2 tl Küpsetuspulber
1 tl Vanillsuhkur
2 spl Suhkur
Sool
85 g Või
1.5 dl Piim
70 g Tume šokolaad
50 g Kuivatatud jõhvikad
1 tk Muna

Valmistamine

9tk

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega jahu, küpsetuspulber, suhkrud ja sool. Lisa väikeste kuubikutena külm või ja näpi kuivainete hulka.

2. Lisa külm piim, jämedalt hakitud šokolaad ja jõhvikad. Sega puulusikaga või näpi sõrmedega kuni saad ühtlase taina.

3. Patsuta tainas jahusel laual käega umbes 15 x 15 cm suuruseks ja 1-1,5 cm paksuseks plaadiks. Lõika see terava noa või tainalõikuriga 3x3 cm ruutudeks.

4. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pintselda pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 12-14 minutit või kuni saiad on kerkinud ja helepruunid.