Küpsetamata magustoidud
7. detsember 2021, 12:16

MAITSETE ADVENDIKALENDER 7 | Minikoogid karamelliste Kreeka pähklitega

Pühade ajal võib ju magustoiduga veidi enam “mängida”, näiteks valmistada küpsetamata toorjuustukoogi hoopis minikookidena ja pakkuda igale sööjale oma koogike. Põhjad võid varem valmis teha ja külmkapis hoida. Ka pähklid saad kasvõi mitu päeva varem ära karamellida. Toorjuustutäidise võiksid siiski söömisega samal päeval valmistada, et see külmkapis kuivama ei hakkaks.

Koostisosad
PÕHI
100 g Kreeka pähklid
100 g Kandilised vormiküpsised
50 g Või, sulatatud
TÄIDIS
5 tk Želatiinilhet
400 g Toorjuust
200 g Maitsestamata Kreeka jogurt
1 tk Värskelt riivitud apelsini koor ja pressitud mahl
2 tl Vanillsuhkur
4 spl Suhkur, pluss 80g
4 spl Vesi või piim

Valmistamine

12 tk

1. Tõsta 12 pähklipoolikut kõrvale. Ülejäänud rösti kuumal kuival pannil kergelt üle. Tükelda pähklid ja küpsised mikserikannu ja töötle puruks. Sega küpsise-pähklipuru sulavõiga läbi ja jaga muffinipanni pesadesse (või paberist koogivormidesse). Suru tihedalt vastu põhja ja tõsta täidise valmistamise ajaks külmkappi.

2. Pane želatiin külma vee sisse paisuma. Sega kausis lahti toorjuust, lisa jogurt, apelsinikoor ja -mahl, vanillisuhkur ja 4 sl suhkrut. Kuumuta väikeses potis vett või piima ja lahusta selles kuivemaks pigistatud žealtiinilehed. Vala želatiinilahus kogu aeg segades toorjuustusegu hulka.

3. Tõsta umbes 10–15 minutiks külmkappi, et kreem hakkaks tarduma, sest nii on seda lihtsam vormidesse tõsta. Kui kindlasti jälgi, et see liiga tugevaks ei tarduks. Jaga kreem vormidesse küpsisepõhjale ja vormi kahe lusikaga kupliks. Tõsta 2–3 tunniks (või järgmise päevani) külmkappi.

4. Nüüd valmista karamellipähklid. Aseta 12 pähklipoolikut küpsetuspaberile. Sulata pannil 80 g suhkrut vedelaks karamelliks ja nirista või tõsta lusikaga pähklitele. Jäta tahkuma.

Enne serveerimist tõsta igale minikoogile karamellipähkel.