Maius

Foto: Evelin Ilves
Küpsetamata magustoidud
21. november 2021, 10:16

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Lumivalge ja roosiroosa kreemimaius

Üks armas sõber tuli tööpäeva lõpus külla ja mida sa pakud, kui aega ettevalmistuseks napib? Kõige kindlam on teha midagi universaalset tuttavat ja kõigi lemmikut või keerata üks uus asi köögikapi olemasolevast sisust kokku. Mina otsustasin teha mõlemat. Ahjuvõileibu singi, juustu, tomati ja rohke rohelisega ning ... meisterdada magustoiduks kreemi sellest, mida parasjagu külmikust leidsin. Kuna tulemus sai nii hea, jagan seda „leiutist” täna teiega. Aega võtab see kõigest 4 minutit.

Vaja läheb:

  • 400ml kreemjat kookoskoort (külmiku temperatuuril +1-+4C)

  • 50g valget šokolaadi

  • suur peatäis pohlasid, sobib ka külmutatud

  • maitseks vaniljet või amarettot või natuke pruuni suhkrut või mõnd meeldivat essentsi

  • kaunistuseks pistaatsiapähkli puru või kuivatatud lilleõisi või suhkrulund või terveid pohli.

Tee nii:

Pane külm kookoskoor (mul on alati külmikus purgike kookoskoort!) blenderisse või saumikseri kaussi, tükelda sinna sisse valget šokolaadi ja lisa suur peotäis pohli ja maitseks midagi, mis meeldib (mina panin vaniljet ja ühk valget likööri tilga ja tiba soola ka) ning blenderda alul madalatel pööretel, kuni shokolaad purustub, hiljem aga kõrgetel pööretel, et kogu sisu kreemjaks muutuks.

Šokolaadist jäävad ikka kerged krõmpsud tükikesed sisse, aga sulatada seda ei saa, sest siis kaotab kookoskoor oma tahke konsistentsi ja teil on ainult nukker piim...

Serveeri kreem kohe kaunilt kaunistatuna kasvõi samade marjade ning šokotükkidega.

Armastust teie padadesse ja südameisse!

Evelin