Võileivade retseptid

HITIHOIATUS! Soojad kõrvitsa-juustuleivad  

Pille Enden, 25. november 2021 09:49
Küpsetatud kõrvitsast saab maitsvad soojad leivad, mis sobivad nii hommiku- kui õhtusöögiks, kergest einest rääkimata. Ja kui küpsetamine juba käsil on, võib kohe suurema kõrvitsa ahju panna, siis saab sellest veel suppi, pastat või ka kooki valmistada või panna ülejääk sügavkülma. Väike ja vahva Hokkaido kõrvits sobib tervelt küpsetamiseks väga hästi, aga muu sort passib valmistamiseks samuti. Kõrvitsa võib küpsetada ka pooliku või sektorina, siis peaks aga katma fooliumiga, lühendama küpsetusaega ja jälgima, et viljaliha liiga pehmeks ei küpseks. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1tund 5 minutit ahjus

Koostisosad
500 g Kõrvits
3 spl Oliiviõli
3 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
100 g Beebispinat
8 tk Suur röstleivaviil
125 g Sulatatatud juust
150 g Feta või salatijuustu kuubikud
1 dl Kõvem riivitud juust nt parmesan
3 spl Seedermänni- või kõrvitsaseemned
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Pane kõrvits tervena küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, tõsta ahju ja küpseta 1 tund või kuni viljaliha on pehme.

2. Poolita kõrvits ja eemalda seemned. Tõmba viljalihast lusikaga laastud ja pane kaussi. Maitsesta õli, sidrunimahla, pipra ja soolaga. Sega hulka väiksemaks rebitud spinatilehed.

3. Määri leibadele sulatatud juustu. Tõsta peale kõrvitsasegu ja pane juustukuubikud.

Puista peale riivjuust ja seemned. Küpseta 200-kraadises ahjus 5-7 minutit. Serveeri kohe.