Pille Enden 29. november 2021 07:57

Lasanjelaadse roa saab valmistada ühes potis ja supina! Selle roa puhul jääb ära eraldi kastmete keetmine, supp valmib hoopis lihtsamalt. Serveerides juurde juustud, mida iga sööja saab enda portsjonile tõsta, sulavad need parasjagu kuumas supis ära ja annavad leemele kreemisust. 

Koostisosad
400 g veisehakkliha
2 sl oliiviõli
1 suur sibul
5 küüslauguküünt
2,5 sl tomatipastat
9 dl kanapiljongit
1 prk tükeldatud tomateid (400 g)
1 prk purustatud tomateid (400 g)
2 kuivatatud basiilikut
1 tl kuivatatud punet
0,5 tl kuivatatud tüümianit
0,5 tl suhkrut
8 lasanjeplaati
150 g riivitud mozzarella't
50 g riivitud parmesani
2 sl hakitud peterselli + peale puistamiseks
soola
musta pipart

Valmistamine

1. Kuumuta 1sl õli pannil ja pruunista selles hakkliha. Maitsesta soola ja pipraga.

2. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta 1 sl õli kastruli põhjas ja hauta sibulat 3–4 minutit, lisa küüslauk ja kuumuta kiiresti läbi.

3. Lisa tomatipasta ja kuumuta segades läbi. Kalla potti puljong ja tomatikonservid, lisa ürdid ja hakkliha. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 20 minutit.

4. Murra lasanjeplaadid väiksemaks ja lisa supisse koos hakitud peterselliga. Keeda 10–12 minutit või kuni pasta on pehme.

5. Sega juustud omavahel. Tõsta supp taldrikutesse ja tõsta peale juustusegu. Läbi segades sulab see kuumas supis. Puista peale hakitud peterselli.