Foto: Martin Ahven
Sisuturundus
5. november 2021, 09:44

Mida teha, kui laps keeldub tervislikust toidust? Spetsiaalselt põnnidele mõeldud toidulisandid päästavad päeva!

„Ma ei taha kapsast ja porgandit, anna hoopis kommi!“ – niisugune lause on kindlasti tuttav suurele osale lapsevanematest. Paratamatus on see, et lapsed armastavad eelkõige ebatervislikke sööke, kust ei saa kõiki hea tervise jaoks vajalikke toitaineid.

Vale toitumine hakkab üsna kiiresti mõjutama organismi, seda nii laste kui ka täiskasvanute puhul. Kui immuunsüsteem nõrgeneb, siis oleme aga haigustele vastuvõtlikumad. Et immuunsüsteemi tugevdada, peame magama piisavalt, puhkama (taastuma stressist), hügieeni hoidma ning loomulikult tasakaalustatult toituma.

Tervislik ja tasakaalustatud toitumine ongi üks tähtsamaid asju, mida võime oma tervise heaks teha. Et saaksime piisavalt mineraale ja vitamiine, peab toit olema mitmekülgne. Pole olemas üht ja ainsat toiduainet, mis tõstaks meie organismi vastupanuvõimet. Selleks, et olla terve ja tugev, on vaja süüa rikkalikult aedvilju, marju, puuvilju, täisteratooteid ja valku.

Lastel, kes kergemini haigestuvad, võib abi olla kvaliteetsetest probiootikumidest. Need on seedetraktis leiduvad kasulikud bakterid, millel on elutähtis roll seedetegevuses ja immuunsüsteemi töös. Probiootikumid tasakaalustavad ja taastavad soolestiku normaalset mikrofloorat ning tagavad sellega vitamiinide ja mineraalainete normaalse imendumise organismis. Kasulikud bakterid sünteesivad kehas vitamiine K, B6, B5, B9 ja B12, aminohappeid jt kasulikke ühendeid.

Nüüd jõuame aga tagasi vingus näoga lapse juurde, kes teatab, et tema ei taha köögivilju. Mida siis teha? Loomulikult on üks viis peita aedviljad erinevatesse toitudesse või smuutidesse. Samas, ilmselt ei suuda me lapsele nii palju (nad vajavad 5-7 peotäit aedvilju päevas) tervislikke kooke ja smuutisid pakkuda. Siin tulevad mängu spetsiaalsed toidulisandid.

Üks populaarsemaid toidulisandeid on Nutrigen siirupid, mida armastavad nii põnnid kui ka tegelikult nende vanemad. Neli pereema proovisid Nutrigeni tooteid ja panid kirja, mis mõtteid need tekitasid.

Foto: Martin Ahven

Nutrigen Vegy köögiviljasiirup

Ilmselt on Nutrigen Vegy sarja kõige populaarsem toode, sest lapsed ei armasta teatavasti köögivilju. Vähemalt minu kolmene ja viiene poeg põlgavad need küll ära. Esialgu ei olnud nad nõus ka siirupit võtma, kuid lahendusena peitsin ma selle smuutisse ära. Kuna siirup on väga mõnusa mekiga, siis ei jää suutis mingit veidrat kõrvalmaitset. Aja jooksul hakkasid lapsed vabatahtlikult siirupit võtma, sest mõistsid, et see on päris hea.

Usun, et köögiviljasiirupi võtmine muudab nad tervemaks ja immuunsüsteemi tugevamaks. Nüüd saavad nad ju oma päevase köögiviljahulga, 500 grammi, ilusti kätte.

Enne sai räägitud smuutide joomisest… tunnistan üles, vahepeal panen Nutrigen Vegy köögiviljasiirupit ka enda ja mehe jooki. Tervisepomm, mis sisaldab seitsme köögivilja ekstrakti, 12 vitamiini ja 3 mineraali.

Nutrigen Supra maksivitamiinisiirup

Apelsin on mu lapse lemmik puuvili ning kõik apelsinimaitselised asjad lähevad talle hästi peale. Kuna olen varasemalt kasutanud Nutrigen Vegy köögiviljasiirupit, siis otsustasime proovida ka Supra maksivitamiinisiirupit, mis toetab lapse kasvu ja arengut. Muide, tegemist on ainsa lastele mõeldud toidulisandiga maailmas, mis sisaldab tervelt 13 vitamiini ja 10 mineraalainet.

Mu seitsmeaastane laps armastab seda! Minul on aga rõõm, et saan tema tervist turgutada.

Nutrigen Inuliin kõhukinnisuse vastu lastele ja täiskasvanutele

Kahjuks on krooniline kõhukinnisus paljude väikelaste seas levinud mure, samamoodi on ka meie peres. Et selle vastu võidelda, tuleks tarbida prebiootikume. Sõbranna soovitas mul oma lapsele anda Nutrigen Inuliini, mis mõjub soodsalt soolestiku mikrofloorale, vähendab ebamugavustunnet kõhus ning väldib kõhukinnisust.

Annan lapsele ühe pakikese päevas – raputan selle klaasi ning kallan vett peale. Lapsele esitlen seda kui smuutijooki, nii et ta on hea meelega valmis seda jooma.

Kuna toidulisand on sobiv ka täiskasvanutele, siis olen seda vajadusel abikaasalegi andnud (temal on samuti aeg-ajalt kõhukinnisusega probleeme).

Nutrigen Babytamin beebidele

D-vitamiini puudus on üks olulisemaid probleeme, mis imikutel esineda võib. Kuigi tihti arvatakse, et rinnapiimas sisalduv D-vitamiini kogus on beebidele piisav, siis ei pruugi see nii olla. Seega oleks mõistlik anda lastele D-vitamiini juurde. Lisaks on beebidel tavapärasest kõrgem vajadus mikrotoitainete järele, sest need toetavad nende tervist kiirel kasvuperioodil, samuti luude, lihaste ja aju arengut.

Kõige kergem on imikule vitamiine manustada tilkade kujul – mina tilgutan seda oma pooleaastasele beebile lihtsalt suhu.

Nutrigen Babutamini tilkades sisalduvad veel 13 vesilahustuvat vitamiini ja 6 mineraali, mis on imiku tervise ja kiire arengu jaoks vajalikud. Iga ema eesmärk on ju, et tema laps kasvaks terveks ja tugevaks. Seega on minu ülesanne juba maast madalast tema tervist toetada.

Nutrigen toidulisandeid leiab suurematest Südameapteekidest, Tradehouse ja ProKosmeetika kauplustest ning rosena.ee e-poest novembris soodushindadega.