Sealiha retseptid
13. november 2021, 10:28

MEHINE PRAAD | Paks raguu sealiha ja köögiviljadega

Tiheda konsistentsiga raguud, kus kõik koostisosad on üsna ühesuuruste paladena, on hea teha nädalavahetusel, sest roog vajab pikemat haudumist. Kuid seda paremini ju maitsed ühtlustuvad. Purustatud tomatid vali sellised, mis on maitsestatud tšilli või ürtidega.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
120 minutit

Koostisosad
1 kg Sea kaelakarbonaadi
3 tk Sibul
3 tk Varsselleri vars
3 tk Porgand
Õli
4 tk Küüslauguküüs
1 tl Tšillihelbed
0.5 dl Valge vein
1 tl Sool
1 tl Purustatud pipar
1 prk Purustatud tomatid (400g)
3.5 dl Kanapuljong
Värske pune

Valmistamine

1. Lõika kaelakarbonaad suuremateks tükkideks. Puhasta sibulad ja lõika õhemateks sektoriteks. Tükelda sellervarred, koori ja lõika porgandid paksemateks viiludeks. Kuumuta poti põhjas õli ja prae tükeldatud köögiviljad pehmemaks. Puhasta küüslaugud ja pressi potti köögiviljade juurde, prae veel paar minutit. Lisa tšillihelbed ja vein ning hauta mõni minut, kuni vedelikku on poole võrra vähemaks keenud.

2. Lisa lihatükid, sool ja pipar, sega läbi. Lõpuks lisa purustatud tomatid ja puljong. Lase kaane all keema tõusta ja hauta madalal kuumusel poikvel kaane all umbes 1,5 tundi.

3. Tõsta lihatükid kastmest välja ja rebi kahe kahvliga jämedalt lahti. Pane liha potti tagasi, lisa ka värsket punet ja lase raguul kuumal pliidil kaane all umbes 10 minutit tõmmata.

Kõrvale sobib hästi kartul mistahes kujul.