Madeleine'i keeksikesed vaarika ja sidruniga
Foto: Kristi RebaneKIRJANDUSKLASSIKA MAITSE | Madeleine'i keeksikesed vaarika ja sidruniga
Madeleine'i keeksikesed on ilmselt kõige rohkem tuntust kogunud tänu Proustile, kes kirjutas need oma teoses „Kaotatud aega otsimas“ lapsepõlveaistingute meenutamise võrdkujuks.
3 muna
50 g demerara suhkrut
1 sidruni riivitud koor
60 g võid + vormi määrimiseks
60 g gluteenivaba (koogi)jahusegu
40 g mandlijahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
väike peotäis vaarikaid
Vispelda munad suhkru ja sidrunikoorega läbi. Sulata või ning lisa munavahule. Sega kuivained omavahel ning lisa viimasena taignasse.
Lase külmkapis 1-2 tundi seista. Määri vormid võiga ning täida mitte päris ääreni taignaga. Lõika vaarikad pooleks või neljaks ning pista igasse vormi mõni marjatükk.
Lase täidetud vormil võimalusel veel pool tundi külmkapis seista – temperatuuride erinevus külmast kuuma ahju aitab Madeleine'ide iseloomulikel küürukestel kerkida.
Küpseta keeksikesi 200 kraadi juures ning kui näed, et tainas hakkab vaikselt kerkima, langeta temperatuur 180 kraadini ning küpseta veel 6-8 minutit.
Loe edasi SIIT!
Kommentaarid (0)