Sügisene pastasalat

Foto: Taimne Teisipäev
Vegan toidud
12. oktoober 2021, 07:27

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Sügisene pastasalat

Röstitud köögiviljade ja kreemise mooniseemnekastmega kerge sügisene pastasalat maitseb suurepäraselt nii sooja kui ka külmana. Salat valmib poole tunniga ning sellest saab 6 portsjonit.

Vaja läheb: 

300 g rooskapsast
1 porru
250 g bataati
160 g šampinjone
4 tk küüslauguküüsi
2 spl oliiviõli
1 tl soola
450 g pastatat

Kaste:

taimne majonees 95 g
oliiviõli 3 spl
õunaäädikas 2 spl
agaavisiirup 1 spl
Dijoni sinep 1 tl
mooniseemned 1 spl
sool 1/2 tl
sibulapulber 1/2 tl

 

Valmistamine:

 

1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
2. Tükelda kõik köögiviljad ja pane ahjupannile. Lisa oliiviõli ja sool ning sega köögiviljad läbi.
3. Küpseta köögivilju ahjus 20-25 minutit või kuni bataat on pehme ja muud köögiviljad pruunikad.
4, Samal ajal keeda pasta pakil oleva õpetuse järgi.
5. Järgmisena valmista kaste: pane kõik koostisosad kaussi ning vispelda korralikult läbi. Maitse ja vajadusel lisa mõnda koostisosa juurde.
6. Kui köögiviljad on valmis, võta need ahjust ja lase paar minutit jahtuda.
7. Pane pasta suurde kaussi, vala peale köögiviljad ja kaste. Sega korralikult läbi.
8. Serveeri kohe või hiljem külmalt.