Ploomi-hapukoorepirukas

Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
13. august 2021, 12:22

NÄDALA KOOK | Ploomi-hapukoorepirukas veidikese rukkijahuga

Lihtsas ja mitte väga magusas pirukas on põhitegijaks mahlane ploom.  Hapukad puuviljad, kreemine kate ja rukkijahuga põhi sobivad suurepäraselt kokku. Kui panna pirukasse erivärvilisi ploome, tuleb pirukas vahvalt kirev.

Koostisosad
PÕHI
125 g Või
1.5 dl Nisujahu
1.5 dl Rukkijahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
3 spl Pruun suhkur
KATE
500 g Ploomid
3 tk Muna
4 spl Pruun suhkur
2 tl Vanillisuhkur
2.5 dl Hapukoor

Valmistamine

10 tk

1. Hõõru või pehmeks, lisa küpsetuspulbriga segatud jahud, sool ja suhkur ning sega tainaks. Suru tainas võiga määritud 24 cm vormi põhja ja äärtele. Kata õliga määritud küpsetuspaberiga ja pane peale raskus. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Eemalda küpsetuspaber ja küpseta veel 5 minutit.

2. Lõika ploomid pooleks, eemalda kivid ja lao eelküpsetatud põhjale lõikepool üleval.

3. Alanda ahju kuumus 175 kraadile. Klopi munad lahti. Klopi hulka vanilli- ja pruun suhkur ning hapukoor. Vala ploomidele ja küpseta 35-40 minutit või kuni kate on hüübinud. Puista peale tuhksuhkrut.