Ploomi-hapukoorepirukas
Foto: Jaan HeinmaaNÄDALA KOOK | Ploomi-hapukoorepirukas veidikese rukkijahuga
Koostisosad
PÕHI
125 g Või
1.5 dl Nisujahu
1.5 dl Rukkijahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
3 spl Pruun suhkur
KATE
500 g Ploomid
3 tk Muna
4 spl Pruun suhkur
2 tl Vanillisuhkur
2.5 dl Hapukoor
Valmistamine
10 tk
1. Hõõru või pehmeks, lisa küpsetuspulbriga segatud jahud, sool ja suhkur ning sega tainaks. Suru tainas võiga määritud 24 cm vormi põhja ja äärtele. Kata õliga määritud küpsetuspaberiga ja pane peale raskus. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Eemalda küpsetuspaber ja küpseta veel 5 minutit.
2. Lõika ploomid pooleks, eemalda kivid ja lao eelküpsetatud põhjale lõikepool üleval.
3. Alanda ahju kuumus 175 kraadile. Klopi munad lahti. Klopi hulka vanilli- ja pruun suhkur ning hapukoor. Vala ploomidele ja küpseta 35-40 minutit või kuni kate on hüübinud. Puista peale tuhksuhkrut.
Kommentaarid (0)