Küpsetised

SÖÖ NAGU AASTAL 1991 | Lahtine vorsti-munapirukas 

Pille Enden, 18. august 2021 07:14

Lahtine vorsti-munapirukas

Foto: Jaan Heinmaa
Küllap oli see pirukas quiche´i eelkäija ajal, mil siinmail veel prantsusepärasest pirukast midagi kuulda polnud. Siis sai sarnast pirukat valmistatud olemaolevatest ainetest. Nüüd võib loomulikult põhja valmistada võiga ja kattesse panna näiteks sinki.

Koostisosad
PÕHI
3 dl Nisujahu
Sool
0.5 tl Jahvatatud paprika
100 g Margariin
2 spl Hapukoor või 1 munakollane
2 spl Külm vesi
TÄIDIS
150 g Keedu- või poolsuitsuvorst
3 tk Muna
1 dl Piim või rõõsk koor
100 g Juust
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Sega jahu ja maitseained, haki hulka külm margariin. Lisa hapukoor või munakollane ja külm vesi ning sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Veereta tainas palliks ja pane 30-40 minutiks külmkappi.

2. Kuumuta ahi 180 kraadini.  Rulli tainas jahusel laual kettaks ja kata sellega 23-24 cm pirukavormi põhi ja ääred.

3. Pane ühtlaselt põhjale väikesteks kuubikuteks lõigatud vorst. Klopi munad lahti, sega piima ja riivitud juustuga ning maitsesta soola ja pipraga. Vala vormi. Küpseta 25-30 minutit kuni täidis on tahe.