Salati retseptid
17. juuli 2021, 08:31

KEELE VIIB ALLA | Soe kartulisalat kukeseente ja veiselihaga

Toekas salatis leiab kesksuviseid parimaid palasid - värsket kartulit, värsket soolakurki ja kukeseeni. Seda täiendavad mahlane veiseliha ja rohelise sibula kaste. Salati võib valmistada ka ilma lihata ja lisada sinna hoopis aedube või lillkapsast. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Kukeseened
400 g Veisesteik
2 spl Või
3 tk Värske soolakurk
500 g Väikesed keedetud kartulid
2 spl Hakitud till
KASTE
2 dl Hapukoor
1 dl Hakitud roheline sibul
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Valmista kõigepealt kaste.  Püreesta roheline sibul ja hapukoor saumikseriga ning maitsesta soola ja pipraga. Pane salati valmistamise ajaks külmkappi.

2. Prae kukeseeni kuival pannil seni kuni neist on vedelik aurustunud. Tõsta pannilt ära.

3. Prae veisetsteiki pannil võis sõltuvalt tükist 2-3 minutit kummaltki poolt. Maitsesta soola ja pipraga. Võta pannilt ja keera fooliumisse. Viiluta kurgid.

4. Poolita kartulid või lõika neljaks ja prae võis kuldpruuniks. Pane pannile tagasi seened, sega kartulitega ja kuumuta läbi. Maitsesta soola ja pipraga.

5. Pane taldrikule kartuli-seenesegu ja viilutatud soolakurgid. Lõika veiseliha õhukesteks viiludeks ja tõsta salatile.  Puista peale tilli ja nirista peale kaste.