Kalatoitude retseptid

KALAPÄEV GRILLIL | Peekonisse keeratud tursakebabid 

Tiina Lebane, 8. juuli 2021 09:33

Peekonisse keeratud tursakebabid

Foto: Jaan Heinmaa
Vahet pole, kas valmistad tursakebabid ahjus või grillil – mõlemal juhul lihtne teha ja maitsev süüa. Kui grillid, siis ära unusta enne grillimist puidust grillvardaid vees leotada. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
15 minutit + 15 küpsetamiseks

Koostisosad
4 tk Tursafilee
1 tl Sool
1 tl Sidrunipipar
1 pk Ameerikapärane toorsuitsupeekon (150g)

Valmistamine

1. Patsuta kala köögipaberiga kuivemaks ja aseta lõikelauale. Lõika fileed pikuti pooleks, nii et saad kaheksa riba. Puista peale soola ja pipart ning keera igale kalaribale õhuke peekoniviil ümber. Torka grillvarras pikisuunas kalasse nii, et peekon kinnitub mõlemas otsas varda külge.

2. Küpseta grillil või 225-kraadise ahju ülemises osas umbes 15 minutit. Pööra vahepeal vardad ettevaatlikult ümber, et mõlemad küljed küpseksid ahvatlevalt kuldpruuniks.