Supiretseptid

PARIM KUUMA ILMA TOIT | Külm suvine petisupp  

Pille Enden, 25. juuni 2021 07:56
Kuuma ilma parim toit on külm supp. Eriti praegusel ajal kui sinna saab panna värsket aiakraami- värsket kartulit ja porgandit, kurki, redist ja kindlasti ohtralt ürte. Ja muidugi on petis sisalduvad kasulikud piimhappebakerid tõhusaks turgutuseks kõhule. Supi võib ka keefiriga valmistada.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 30 minutit külmkapis

Koostisosad
3 tk Keedetud kartul
1 tk Keedetud porgand
4 tk Keedetud muna
3 tk Värske soolakurk või värske kurk
8 tk Redis
2 tk Rohelise sibula vars
0.5 dl Hakitud till
0.5 dl Hakitud petersell
SUPIPÕHI
1 l Pett
1 spl Dijoni sinep
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
1 punt Ürdid või võrsed
1 spl Kooritud kanepiseemned või muud meelepärased seemned

Valmistamine

1. Haki kartulid ja porgandid. Eralda keedumunadel kollased ja valged. Haki valged, sega kartulite ja porganditega. Lisa hakitud kurgid, redised, roheline sibul ja ürdid. Maitsesta soola ja pipraga.

2. Töötle munakollased koos vähese peti ja sinepiga saumikseriga ühtlaseks pastaks, sega ülejäänud petiga ning maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Pane vähemalt 30 minutiks külmkappi maitsestuma.

3. Jaga köögiviljad taldrikutesse ja kalla pett peale. Kaunista ürtide või võrsetega ja puista peale kanepiseemneid.