Karulaugu-juustutäidisega seasisefilee
Foto: Jaan HeinmaaUHKE, AGA LIHTNE PRAAD | Karulaugu-juustutäidisega seasisefilee
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 27-32 minutit ahjus
Koostisosad
1 tk Sea sisefilee (700-800 g)
25 g Karulaugulehed
100 g Porru
100 g Pikantsema maitsega riivjuust
50 g Toorjuust
125 g Toorsuitsupeekon
Sool
Must pipar
Õli pintseldamiseks
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Eemalda seafileelt rasv ja kelmed. Tee filee keskele pikuti sisselõige nii, et ei lõika liha lõpuni läbi. Ava filee nagu raamat. Nüüd tee kahelt poolt pikuti horisontaalsed sisselõiked ja ava need.
2. Maitsesta liha soola ja pipraga. Haki karulaugulehed ja porru. Püreesta toorjuust, riivjuust, karulauk ja porru saumikseriga. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Määri juustusegu lihale ja keera liha rulli. Keera peekoniviilud liha ümber nii, et nende servad katavad veidi üksteist. Vajadusel kinnita fileed tikkudega,et see paremini koos püsiks.
4. Pane ahju ja küpseta 20-25 minutit. Suurenda kuumust või küpseta grillreziimil 7-10 minutit, et liha pruunistuks. Lase 5-10 minutit enne serveerimist seista ja lõika viiludeks.
Kommentaarid (0)