Karulaugu-juustutäidisega seasisefilee

Foto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
29. mai 2021, 08:48

UHKE, AGA LIHTNE PRAAD | Karulaugu-juustutäidisega seasisefilee

Maitsev ja mahlane seasisefilee on täidetud kahe juustu, karulaugu ja murulauguga ning pakitud krõbedasse peekonisse. Kõik see küpseb mugavalt ahjus ja üsna kiiresti. Karulaugu asemel saab täidisesse panna spinatit või meelepäraseid ürte, kuid siis tasub lisada ka 1-2 purustatud küüslauguküünt. Serveerida võib rooga  kartulite, köögiviljapüree, riisi või lihtsalt värske salatiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 27-32 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Sea sisefilee (700-800 g)
25 g Karulaugulehed
100 g Porru
100 g Pikantsema maitsega riivjuust
50 g Toorjuust
125 g Toorsuitsupeekon
Sool
Must pipar
Õli pintseldamiseks

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Eemalda seafileelt rasv ja kelmed. Tee filee keskele pikuti sisselõige nii, et ei lõika liha lõpuni läbi. Ava filee nagu raamat. Nüüd tee kahelt poolt pikuti horisontaalsed sisselõiked ja ava need.

2. Maitsesta liha soola ja pipraga. Haki karulaugulehed ja porru. Püreesta toorjuust, riivjuust, karulauk ja porru saumikseriga. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Määri juustusegu lihale ja keera liha rulli. Keera peekoniviilud liha ümber nii, et nende servad katavad veidi üksteist. Vajadusel kinnita fileed tikkudega,et see paremini koos püsiks.

4. Pane ahju ja küpseta 20-25 minutit. Suurenda kuumust või küpseta grillreziimil 7-10 minutit, et liha pruunistuks. Lase 5-10 minutit enne serveerimist seista ja lõika viiludeks.