Redise- avokaado tzatziki

Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
4. juuni 2021, 07:25

PEOLAUALE VÕI ENDALE NAUTIDA | Redise-avokaado tzatziki

Kreekapärane dipikaste sobib köögiviljakangide, näkileiva või krõpsudega serveerimiseks. Tavapärane tzatziki on täiendatud toorjuustu ja avokaadoga, mis annavad kastmele kreemise konsistentsi ja hõrgu maitse, ning krehvitse redisega. Meelepäraste lisanditega dipikaste passib nii tervislikuks õhtuseks snäkiks kui peolaule. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 tk Küps avokaado
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
200 g Toorjuust
3 dl Kreeka jogurt
1 tl Mesi
100 g Kurk
75 g Redised
3 spl Hakitud till ja murulauk
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Koori ja tükelda avokaadod. Pane kombaini koos hakitud küüslauguga, lisa sidrunimahl ja püreesta.

2. Lisa toorjuust ja jogurt ning töötle nii palju, et saad ühtlase kreemise määrde. Maitsesta soola, pipra ja meega.

3. Riivi kurk peene riiviga ja pigista võimalikult palju vett välja. Sega kastme hulka riivitud kurk ja peeneks hakitud redis, lisa hakitud till ja murulauk.

4. Timmi maitseainetega sobivaks ja serveeri kohe.