Foto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
28. mai 2021, 10:32

NÄDALA KOOK | Martsipani-rabarberikook

Õige magusat ja pehmet martsipanikooki täiendab rabarber oma hapukusega suurepäraselt. Martsipanimass tasub eelnevalt sügavkülma panna, et seda oleks kergem riivida. Vanillijäätisepall sobib koogitüki juurde suurepäraselt. 

Koostisosad
250 g Rabarber
2.5 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
150 g Martsipanimass
150 g Või
3 tk Muna
1.25 dl Nisujahu
80 g Mandlid
1 tk Laim
Või vormi määrimiseks

Valmistamine

10tk

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Haki rabarber, sega 1 dl suhkru ja vanillisuhkruga.

2. Riivi martsipanimass, sega toasooja või ja ülejäänud suhkruga nii kaua kuni mass on võimalikult ühtlane. Klopi ükshaaval hulka munad, sega hulka jahu. Haki mandlid ja sega koos riivitud laimikoorega tainasse.

3. Kata 24 cm koogivorm küpsetuspaberiga või määri võiga. Tõsta tainas vormi, laota peale rabarberitükid. Küpseta 1 tund kuni kook on keskelt tahe. Võta ahjust ja puista peale tuhksuhkrut.