Salati retseptid
10. detsember 2021, 17:45

MAITSETE ADVENDIKALENDER 10 | Pohlavinegretiga Camemberti-salat

Pohlavinegrett on ühteaegu magus ja hapukas ja jääb eriti maitsev, kui kasutad moosi, milles on ka terveid marju. Kaste klapib hästi neutraalse rohelise salatikraami ja maheda paneeritud Camembertiga. Mõistagi võid kasutada ka mõnda muud juustu, näiteks prae- või grilljuustu. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
POHLAVINEGRETT
4 spl Vaarikaäädikas
4 spl Oliiviõli
1 spl Pohlamoos
Sool
Must pipar
SALAT
1 tk Friseesalat
1 tk Rooma (või leht-)salat
2 peotäit Rukola või spinat
2 tk Lühike kurk
1 tk Suur küps avokaado
250 g Camemberti juust
20 g Nisujahu
1 tk Lahtiklopitud muna
Sool
Must pipar
50 g Riivsai (panko)
Õli praadimiseks
Röstitud India pähklid ja seedripähklid

Valmistamine

1. Kõigepealt valmista pohlavinegrett: sega omavahel äädikas, õli ja pohlamoos ning maitsesta soola ja pipraga, soovi korral lisa ka veidi suhkrut.

2. Rebi salatilehed laia põhjaga kaussi või vaagnale väiksemaks, lisa rukola või spinat ja sega kergelt. Koori kurgid, viiluta ja jaga salatipadjale. Puhasta avokaado, lõika suuremateks tükkideks ja tõsta needki salatile.

3. Lõika juust 8 sektoriks, veereta sektorid jahus, seejärel soola ja pipraga maitsestatud munas ja lõpuks riivsaias. Prae kiirelt kuumas õlis kuldseks ja krõbedaks ning tõsta kohe salatile. Lisa pähkleid ja jaga lusikaga vinegrett peale. Söö kohe.