KartulileivakesedFoto: Jaan Heinmaa
Hommikusöögi retseptid
14. mai 2021, 15:23

TOIDUJÄÄKIDE TAASKASUTUS! Kartulipudruleivakesed

Järelejäänud kartulipudrust valmista nädalavahetuse hommikusöögiks pehmed ahjuleivakesed. Kartul, nagu ka mõnest teisest köögiviljast tehtud püree või puder, teeb lihtsad kergitamata küpsetised mõnusalt paksukeseks ja kuumalt koos soolahelvestega võiga maitsevad need lihtsalt oivaliselt! 

Koostisosad
200 g Kartuli- (või köögivilja-)puder
0.5 tl Sool
1.25 dl Odrajahu
1 dl Nisujahu
Peale soolahelvestega või

Valmistamine

10 tk

1. Pane ahi 225 kraadi peale sooja. Klopi muna kergelt lahti ja sega kartulipudru hulka. Kui vaja, maitsesta soolaga, aga kui pakud kuumade leivakeste juurde soolahelvestega võid, siis ei ole lisasoola vaja. Lisa jahud ja sega tainaks.

2. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile lusikaga 10 tainakuhja ja vormi märgade sõrmedega ühepaksusteks ja -suurusteks ketasteks (9–10 cm).

3. Torka kahvliga mõned augud sisse ja küpseta kuuma ahju ülemises kolmandikus 10–15 minutit või kuni servad hakkavad tumedamaks tõmbuma. Söö kuumalt.