Sidruni-banaanivaht šokolaadikastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
10. mai 2021, 09:43

NÄDALA MAIUS | Sidruni-banaanivaht šokolaadikastmega

Ülimart õrna vahu saladus on teadagi vahustamine: eraldi tuleb vahtu lüüa nii vahukoor kui ka munakollased ja -valged. Peale selle siin magustoidus suurt kunsti polegi! Banaani ja sidrunit aimub maitses parasjagu õrnalt. Šokolaadikastme jaoks soovitan kasutada marja- või pähklitükkidega piimašokolaadi.  

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + tardumisaeg

Koostisosad
1 värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud sidrunimahl
4 želatiinilehte
2 dl 35% rõõska koort 
2 muna
1 dl suhkrut (pluss 1 sl)
1 suur küps banaan
ŠOKOLAADIKASTE
1 dl 35% rõõska koort 
75 g marja- või pähklitükkidega piimašokolaadi

Valmistamine

1. Pese sidrun hoolikalt ja riivi koor peene riiviga. Sidrunimahl pigista väikesesse potti. Pane želatiinilehed külma vee sisse likku.

2. Vahusta koor. Eralda munakollased ja -valged. Vahusta eraldi anumates kollased koos 1 dl ja valged koos 1 sl suhkruga. Suru banaan kahvliga puruks.

3. Kuumuta potis sidrunimahla ja lahusta selles želatiin. Vala vedel lahus peenikese nirena ja segades munakollasevahu hulka, lisa sidrunikoor, banaanipüree ja vahustatud koor. Viimasena sega hulka munavalgevaht.  

4. Jaga vaht magustoidupokaalidesse või tõsta ühte sobiva suurusega kaussi ja pane paariks tunniks (või ka järgmise päevani) külmkappi tarduma.

5. Enne serveerimist valmista šokolaadikaste: kuumuta potis vahukoor aurumiseni, võta pott tulelt, lisa šokolaaditükid ja sega, kuni šokolaad on sulanud ja tekib ühtlane kaste.