Vegan toidud

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Sidrunheinaga roheline karri 

Maru Metspalu/Taimne Teisipäev, 4. mai 2021 06:47
Sidrunheinaga roheline karriFoto: Siim Vahur/Taimne Teisipäev
Too selle kirkat värvi, kuid kreemise karriga Aasia maitsed oma kööki. Hapukat maitset pakuvad sidrunhein ja laim. Roog valmib 25 minutiga ning sellest saab 4 portsu. 


Vaja läheb* 

  • Nuudlid ja garneering: 
  • 90 g riisinuudleid
  • 50 g beebispinatit
  • 200 g brokoliõisikuid
  • 250 g külmutatud edamame ube 
  • pool laimi
  • erinevaid ürte (peterselli, koriandrit, kressi, münti, vürtsbasiilikut) 

Roheline karri: 

2 tl õli 

  • 1 vars rohelist sibulat
  • 2 tk küüslauguküünt
  • 2 tk sidrunheina vart 
  • 4 tk kahvirlaimi lehte
  • 0.5 tl kurkumit
  • 0.5 tl  jahvatatud ingverit 
  • 1/3 purk rohelist karripastat 
  • 0.5 l köögiviljapuljongit
  • 800 ml kookospiima
  • pool laimi
  • 50 g beebispinatit
  • maitse järgi kivisoola 

Valmistamine 

1. Suures potis prae õlis peeneks hakitud sibul klaasjaks. Lisa hakitud küüslauk, noa seljaga tambitud sidrunhein, laimilehed ning jahvatatud vürtsid. Sega vürtsid sibulaga läbi ning kuumuta minut, kuni segu mõnusalt aromaatseks muutub. Lisa karripasta, sojakaste, sega veelkord ning lisa puljong. Seejärel vala juurde kookospiim ning lase keema tõusta.

2. Peale mõneminutilist podisemist võta potist välja laimilehed ja sidrunheinad ning vala karripõhi blenderisse. Lisa blenderisse ka 50 g spinatit ning mikserda ühtlaseks.

3. Vala erkroheline segu tagasi potti ning nüüd lisa sellele õisikuteks nopitud brokoli ning 5 min hiljem edamame oad, riisinuudlid ning ülejäänud spinat. Lõika laim pooleks ning lisa üks pool karripotti.

4. Serveeri värske laimi ning peotäie ürtidega. 

*Retsept sündis koostöös Santa Maria maitseainetesarjaga.