Tomativaese aja Kreeka salatFoto: Jaan Heinmaa
Kreeka köök
15. aprill 2021, 06:27

KEELE VIIB ALLA | Tomativaese aja Kreeka salat

Kevadel, kui kodumaise tomati maitset võib vaid unes tunda, saab Kreeka salati rohelises versioonis asendada punase vilja tumekollase meloni, kantaluupi vastu. Vahel vajab ka klassika värskendust, eriti meie kliimas! 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Pikk kurk
500 g Puhastatud kantaluup
1 tk Friseesalat
2 dl Kvaliteetsed oliivid, nt Kalamata
200 g Pehme feta
Meelepärased ürdid, nt rukola, puna vm
KASTE
4 spl Oliiviõli
1 spl Valge veini äädikas
1 tl Mesi
Värskelt purustatud must pipar
Soolahelbed

Valmistamine

1. Pese kurk ja koor üleni või osaliselt, lõika pooleks ja pooled omakorda pooleks ning siis tükkideks. Lõika meloni viljaliha kuubikuteks. Rebi salatilehed väiksemaks.

2. Tõsta kurgi- ja melonitükid ning salatilehed vaagnale. Lisa oliivid, suuremateks tükkideks murendatud feta ja ürdid. Loksuta purgis kokku kastmeained ja nirista salatile. Valmis!