Rosmariiniga küüslaugune valge oa suppFoto: Taimne Teisipäev
Vegan toidud
13. aprill 2021, 07:37

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Rosmariiniga küüslaugune valge oa supp

Imeliselt lihtne rosmariini küüslaugu oasupp vajab vaid kaheksat koostisosa, et saada kausitäis rikkalikku maitset!

Supp valmib 30 minutiga ning sellest saab 4 portsu.

Vaja läheb

  • 2 spl oliiviõli
  • 4 küüslauguküünt
  • 3 x 425 ml purki valgeid ube
  • 2 tassi köögiviljapuljongit
  • ½ tl kuivatatud rosmariini
  • ¼ tl kuivatatud tüümiani
  • 1 näpuotsatäis paprikahelbeid
  • maitse järgi soola-pipart

Tee nii


1. Kalla üks oapurk koos vedelikuga kannmikserisse ning blenderda see siidiseks massiks. Teised kaks purki ube kurna ja loputa.

2. Haki küüslauk ning prae supipotis keskmisel kuumusel oliiviõlis minut. Ole ettevaatlik, et küüslauku mitte ära kõrvetada. 

3. Kalla potti oapüree ja kurnatud oad, puljong, rosmariin, tüümian, paprikahelbed ning pipar. Sega supp korralikult läbi.

4. Kata pott kaanega ning lase supil keema tõusta. Seejärel keera kuumus madalamaks, võta kaas pealt ning lase supil vaikselt podiseda 15 minutit seda aeg-ajalt segades.

5. Kui soovid paksemat ja kreemisemat suppi, võid seda saumikseriga otse potis veidi blenderdada. Maitse suppi ning lisa vajadusel soola.

6. Serveeri krõbedate saiakuubikutega. Naudi!