EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Kreemjas kodujuustu-hapukoore kook: eestimaine olen-parem-kui-new-york-cheese-cake pidulauale! (2)
8-12-le
Vaja läheb
Põhi
- 200g purustatud digestive küpsiseid (sobivad ka kaerakrebõdikud)
- 100 g sulatatud võid
Täidis
- 1kg tavalist kohupiima, toatemperatuuril(Tere käsitöökohupiim ämbrikeses on super!)
- ½ -1 kl heledat roosuhkrut
- 3 spl nisujahu
- 4 muna
- 1 tl vanilje ekstrakti või 0,5 tl puhast vanilje pulbrit, sobib ka vaniljesuhkur või -siirup
- 400g hapukoort (20%), Alma, Nopri, Pajumäe on parimad valikud
Kaste
- 200g hapukoort
- 1spl vaniljesuhkrut
Serveerimiseks maasikaid või muid maitsvaid marju
Tee nii
Kuumuta ahi 250 C-ni.
Põhjaks sega purustatud küpsised sulavõiga ja patsuta 23 cm lahtikäiva määritud koogivormi põhjale.
Täidiseks sega käsivispliga kohupiim, hapukoor ja suhkur mõnusaks massiks. Seejärel blenderda või saumikserda segu siidjaks kreemis. Sega blenderdades/mikserdades sisse jahu. Seejärel lisa ühekaupa munad, segades igaühe järel kõik hoolega ühtlaseks. Lõpuks maitsesta vaniljega.
Vala segu ettevaatlikult koogivormi suunaga keskelt servadele. Küpseta 10 min 250 C juures, siis alanda kuumust 100 C-ni ning küpseta, kuni pealispind on kuldpruun ja kohev, umbes tund. Piilu ikka ahju, aga ära ust vahepeal ava! Keera ka ventilaator maha, sest juustukook tuult ei taha.
Jäta kook umbes kaheks tunniks ahju jahtuma, siis ei vaju ta kokku. Võid koogi eelmisel õhtul valmis küpsetada ja jätta ta pisut avatud uksega ahju üle öö jahtuma. Enne serveerimist võid teda soovi korral tunnike-paar külmikus hoida, aga ka toatemperatuuril on ta mõnusalt kreemjas.
Kreemiks sega kokku hapukoor ja vaniljesuhkur. Serveeri koos värskete maasikate, mustikate, vaarikatega või võta sügavkülmast, mis seal veel marjasaagist järele jäänud.
Kauneid pühi!
Armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin
Kommentaarid