Nädala menüü

NÄDALAMENÜÜ | 5.–11. aprill: kala aitab ajul töötada ja kaitseb haiguste eest 

Jane Maastik, toitumisnõustaja, 7. aprill 2021 18:52
KalaFoto: Toidutare

Toitumissoovituste järgi peaks kala sööma 2–3 korda nädalas, siiski on kalatoite eestlaste menüüs tunduvalt vähem. Kalaliha on suurepärane ja tervislik vaheldus sea-, veise- ja kanalihale. Lisaks valgule annab kala meile erinevaid organismile vajalikke asendamatuid rasvhappeid, sealhulgas eriti väärtuslikke polüküllastamata rasvhappeid. Kala söömine parandab aju tööd ja vähendab paljude haiguste tekkeriski.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

31.03.2021
NÄDALAMENÜÜ | 29. märts – 4. aprill: värsked ja tervislikud kodused kevadpühade road
24.03.2021
NÄDALAMENÜÜ | 22.–28. märts: praed, tehke suppidele ruumi!
17.03.2021
NÄDALAMENÜÜ | 15.–21. märts: kuidas makaronitoite tervislikumaks teha
10.03.2021
NÄDALAMENÜÜ | 8.–14. märts: kuidas maitserohelisega igapäevatoitudele mõnusalt vunki juurde anda