KalaFoto: Toidutare
Nädala menüü
7. aprill 2021, 18:52

NÄDALAMENÜÜ | 5.–11. aprill: kala aitab ajul töötada ja kaitseb haiguste eest

Toitumissoovituste järgi peaks kala sööma 2–3 korda nädalas, siiski on kalatoite eestlaste menüüs tunduvalt vähem. Kalaliha on suurepärane ja tervislik vaheldus sea-, veise- ja kanalihale. Lisaks valgule annab kala meile erinevaid organismile vajalikke asendamatuid rasvhappeid, sealhulgas eriti väärtuslikke polüküllastamata rasvhappeid. Kala söömine parandab aju tööd ja vähendab paljude haiguste tekkeriski.

Toitumissoovituste järgi peaks kala sööma 2–3 korda nädalas, siiski on kalatoite eestlaste menüüs tunduvalt vähem. Kalaliha on suurepärane ja tervislik vaheldus sea-, veise- ja kanalihale. Lisaks valgule annab kala meile erinevaid organismile vajalikke asendamatuid rasvhappeid, sealhulgas eriti väärtuslikke polüküllastamata rasvhappeid. Kala söömine parandab aju tööd ja vähendab paljude haiguste tekkeriski.

Edasi lugemiseks: