Praeriis munagaFoto: Jaan Heinmaa
31. märts 2021, 06:01
LIHTNE, AGA TOITEV ARGISÖÖK | Praeriis munaga
Eriti kiiresti valmib see roog siis, kui sul on riisi eelmisest päevast järele jäänud või varem valmis keedetud. Põhiline nipp on siin kuum pann ja kiire tegutsemine, mille tulemuseks on lihtne, aga toitev ja maitsev lõuna- või õhtusöök.
2–3 sööjale
Valmistusaeg: 30 minutit
- 2,5 dl keetmata või 550–600 g keedetud riisi
- 100 g rohelisi sibulavarsi
- õli praadimiseks
- 200 g külmutatud herneid
- 3 muna, M suurus
- 3–5 sl sojakastet
- 3–5 sl oliiviõli
- 1 laim
Kui kasutad toorest riisi, siis keeda see vastavalt paki juhendile küpseks.
Haki sibulad. Kuumuta pannil õli kõrgemal kuumusel ja prae selles sibulaid minuti jagu. Lisa pannile herned, kuumuta paar minutit. Siis lisa riis ja sega rohelisega läbi.
Tee pannile riisi sisse süvend ja löö sinna munad lahti. Jätka kuumutamist segades, nagu teeksid munaputru, kuni muna kalgendub. Seejärel sega muna riisiga läbi.
Maitsesta segu kiirelt sojakastme ja õliga ning jaga portsjoniteks. Pigista laimimahla peale.
Kommentaarid (0)