NÄDALA MAIUS | Jäine pasha
Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 30 minutit leotamiseks +3 tundi sügavkülmas
Koostisosad
500 g Kohupiim
3 spl Kirsimahl või -liköör
100 g Kuivatatud jõhvikad
1 tk Vanillikaun
2 dl Piim
2 dl Suhkur
4 tk Munakollane
2 dl Hapukoor
75 g Sulatatud või
100 g Tume šokolaad
50 g Valge šokolaad
80 g Kooritud pistaatsiapähklid
KIRISIKASTE
350 g Külmutatud kirsid
0.5 dl Kirsimahl
1 dl Suhkur
2 tl Maisitärklis
Valmistamine
1. Kui kohupiim on pehme, siis pane marliga kaetud sõelale, keera marli peale, aseta peale raskus ja lase 1-2 tundi kuivamaks nõrguda.
2. Pane jõhvikad kirsilikööri või -mahla 30 minutiks likku.
3. Poolita vanillikaun, eemalda seemned ja pane koos vanillikaunaga piima sisse. Kuumuta piim koos suhkruga peaaegu keemiseni. Kuumuta segades kuni suhkur on sulanud. Sega veidi piima munakollastele ja vala see ülejäänud piima hulka. Pane kastrul tagasi pliidile ja kuumuta segades kuni segu pakseneb. Lase täiesti jahtuda. Võta vanillikaun välja.
4. Sega kohupiim, hapukoor ja piima-munasegu. Sega hulka sulatatud või.
5. Haki šokolaadid ja pähklid. Sega koos jõhvikatega kohupiimamassi hulka. Pane väikestesse vormidesse või tassidesse ja vähemalt 3 tunniks sügavkülma.
6. Pane kirsid, apelsinimahl ja suhkur kastrulisse. (külmutatud kirsse pole eelnevalt sulatada vaja). Keeda kuni kirsid pehmenevad. Töötle saumikseriga püreeks. Pane tagasi kastrulisse ja kuumuta keemiseni, lisa vähese külma veega segatud maisitärklis ja kuumuta, kuni kaste pakseneb ja muutub klaariks. Lase jahtuda ja töötle soovi korral saumikseriga püreeks.
7. Lase pashadel vormides veidi pehmeneda (nt külmkapis), kummuta taldikutele ja serveeri kastmega.
Kommentaarid (0)