Kalatoitude retseptid

VANAKOOLI HÕRGUTIS | Kreveti-avokaadotäidisega munad  

Pille Enden, 9. aprill 2021 06:54
Täidetud munad sobivad hästi peale lihavõttepühi, et ära kasutada keedetud mune. Täidise võiks valmistada vahetult enne serveerimist, nii jääb see meeldivalt kreemine.

Koostisosad
6 tk Kõvaks keedetud muna
4 spl Majonees
1 spl Dijoni sinep
75 g Keedetud krevetid
0.5 spl Hakitud murulauk
1 tk Avokaado
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
Sool
Must pipar
Cayenne'i pipar
SERVEERIMISEKS
24 tk Krevett
50 g Punane kalamari

Valmistamine

12 tk

1. Poolita munad. Eemalda neist kollased, pane kaussi ja hõõru kahvliga puruks. Lisa majonees ja sinep ning töötle saumikseriga ühtlaseks kreemjaks massiks. Sega hulka hakitud krevetid ja murulauk, maitsesta soola ja pipardega. Purusta avokaado viljaliha kahvliga, maitsesta laimimahla ning soola ja pipraga.

2. Tõsta iga munapooliku põhja teelusikaga avokaadot ning pigista suure avaga pritskotist munakollase mass peale. Pane kaunistuseks krevetid ja kalamari, serveeri kohe.