NÄDALA KOOK | Musta ploomi kook šokolaadi ja metspähklitega
Koostisosad
200 g Pehmed mustad (ehk kuivatatud) ploomid
1 dl Liköör Vana Tallinn
200 g Tume küpsetusšokolaad
100 g Või
5 tk Muna
100 g Pruun suhkur
150 g Hakitud metspähklid
PEALE
2 dl Rõõsk koor 35%
1 spl Tuhksuhkur
2 spl Liköör Vana Tallinn
Kakaopulber
Valmistamine
12 tk
1. Vooderda 22 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga.
2. Haki ploomid tükikesteks (või lõika kääridega) ja pane koos likööriga potis keema. Lase ilma kaaneta keeda umbes 2 minutit, kuni vedelikku on umbes poole vähemaks keenud. Tõsta jahtuma.
3. Tükelda šokolaad ja või väikesesse potti ja kuumuta, kuni mõlemad on sulanud ja oled saanud sileda paksu massi. Tõsta jahtuma. Pane ahi 180 kraadi peale sooja.
4. Eralda munavalged ja -kollased eraldi kaussidesse. Mikserda munakollased koos suhkruga tihedaks heledaks vahuks. Selga hulka ploomisegu, pehme šokolaad ja hakitud metspähklid. Mikserda munavalged pehmete tippudeni ja sega kahes osas taina hulka. Vala tainas koogivormi ja küpseta ahju keskel 50–60 minutit. Koogi keskele torgatud tikk võib natuke niiske jääda. Lase koogil vormis umbes 15 minutit seista, seejärel kummuta küpsetuspaberiga kaetud restile jahtuma.
5. Liköörivahu valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks, nirista hulka liköör ja sega läbi. Puista koogi pinnale ühtlane kiht kakaopulbrit ja serveeri koos liköörivahuga.
Kommentaarid (0)