Lillkapsa-kikerherne pada kuskussigaFoto: Taimne Teisipäev
Vegan toidud
16. märts 2021, 07:39

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Lillkapsa-kikerherne pada kuskussiga

Valmista kiireks õhtusöögiks see 30 minutiga valmiv aromaatne pada.

Vaja läheb:

  • 2 purki purustatud tomateid
  • 1 purk kikerherneid
  • 1 keskmine lillkapsapea
  • 0,5 tassi rosinaid
  • 100 g beebispinatit
  • 1 tass kuskussi
  • 1 sibul, hakitud
  • 1,5 tl vürtsköömneid
  • 0,5 tl ingveripulbrit
  • 0,5 tassi vett
  • 2 spl õli 
  • maitse järgi soola, pipart
  • 2 tl sidrunimahla
  •  

Tee nii

1. Kuumuta sügavamas pannis või potis õli ja prae sibul klaasjaks. Lisa pannile vürtsköömned ja ingveripulber ning sega korralikult läbi.

2. Kalla juurde ka purustatud tomatid, kurnatud ja loputatud kikerherned, lillkapsaõisikud, rosinad ning vesi ja lase segul keema tõusta. Hauta segu, kuni lillkapsas on pehmeks muutunud (umbes 15-20 minutit).

3. Lisa beebispinati ribad, sool ja pipar ning sega. 4. Samal ajal pane kuskuss ja 0,5 tl soola kaussi ja vala peale 1 tass kuuma vett, kata kauss taldrikuga ja lase umbes 5 minutit seista. Sega kuskuss sidrunimahlaga läbi.

5. Serveeri lillkapsa-kikerherne pada kuskussi padjal ja naudi!