Taimsed "liha"pallidFoto: Taimne Teisipäev
Taimne teisipäev 9. märts 2021 07:16
Ülemaailmse lihapallide päeva puhul toob Taimne Teisipäev sinuni toitvate ja krõbedate pallide taimse versiooni.

Vaja läheb: 

  • 1 väike sibul
  • 1-2 küüslauguküünt
  • 5 šampinjoni
  • 2 tl sojakastet
  • 2/3 tass läätsesid
  • 1 tass vett
  • 5 päikesekuivatatud tomatit
  • 1/2 tl suitsupaprikat
  • 3 spl riivsaia
  • 4 spl õli

Valmistamine:

1. Kuumuta pannil õli ning lisa sibul ja küüslauk.

2. Kui sibul ja küüslauk on aromaatne, lisa viilutatud seened ning sojakaste. Prae segu 3-4 minutit, kuni seened on muutunud pehmeks.

3. Lisa pannile eelnevalt sõelal loputatud läätsed ja vesi ning keeda 25 minutit. Kui vesi on aurustunud, prae segu umbes 3 minutit.

4. Kalla segu blenderisse, lisa suitsupaprikat ja päikesekuivatatud tomatid ja blenderda. Maitse segu ning lisa vajadusel näpuotsatäis soola. Lisa valmissegule riivsai, sega läbi ja vooli nendest pallikesed. Prae, kuni pallid on krõbedad.

5. Serveeri pastaga tomatikastmes ja naudi!