Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 1,5 tundi haudumiseks
Koostisosad
600 g Pehme veiseliha (sise- või välisfilee, kaelatükk)
1 tl Sool
2 tk Sibul
3 tk Suur küüslauguküüs
3 tk Keskmine toores peet
2 tk Apelsin
Õli praadimiseks
2 tk Loorberileht
3 dl Vesi
2 spl Tomatipüree
1 tk Puljongikuubik
1 tk Tähtaniis
1 tl Jahvatatud koriander
1 tl Kaneel
0.5 tk Tšillihelbed
Valmistamine
1. Lõika liha suupärasteks tükkideks, puista soola peale, sega läbi ja jäta maitsestuma, kuni tegeled teiste koostisainetega.
2. Koori ja viiluta sibulad ja küüslaugud. Koori peedid, lõika 4 sektoriks ja need umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Koori apelsinidelt pealmine oranž koor võimalikult õhukeselt, ilma valge vahekihita. Pigista apelsinidest mahl eraldi kaussi.
3. Kuumuta poti põhjas veidi õli ja prae kõrgel kuumusel lihatükid jumekaks. Tõsta potist välja. Lisa veel veidi õli ning prae selles paar minutit sibulat ja küüslauku, siis lisa peediviilud, apelsinikooretükid ja loorberilehed ning kuumuta aeg-ajalt segades umbes 5 minutit.
4. Tõsta lihatükid potti tagasi. Lisa apelsinimahl, vesi, tomatpüree, puljongikuubik ja maitseained. Lase keema tõusta ja hauta keskmisel kuumusel umbes 1,5 tundi või kuni liha on küps.
5. Lisandiks sobib kartulipüree või riis või värske juuretisesai. Ära unusta enne serveerimist loorberilehed ja tähtaniis potist välja tõsta!
Kommentaarid (0)