Veiseliha retseptid
5. märts 2021, 06:55

NÄDALAVAHETUSEKS | Veiselihapada peedi ja apelsiniga

Talvisel nädalalõpul on hea võtta rohkem aega pikemat küpsemist vajava pajaroa jaoks ja panna seejuures potti ka selliseid vilju, mis praegu väga maitsvad on, näiteks apelsine. Paar tundi hauduvasse pajarooga tasub lisada ka üksjagu põnevaid maitseaineid, sest pikk küpsemine pehmendab nii liha ja köögiviljad kui ka seob maitsed oivaliseks tervikuks. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 1,5 tundi haudumiseks

Koostisosad
600 g Pehme veiseliha (sise- või välisfilee, kaelatükk)
1 tl Sool
2 tk Sibul
3 tk Suur küüslauguküüs
3 tk Keskmine toores peet
2 tk Apelsin
Õli praadimiseks
2 tk Loorberileht
3 dl Vesi
2 spl Tomatipüree
1 tk Puljongikuubik
1 tk Tähtaniis
1 tl Jahvatatud koriander
1 tl Kaneel
0.5 tk Tšillihelbed

Valmistamine

1. Lõika liha suupärasteks tükkideks, puista soola peale, sega läbi ja jäta maitsestuma, kuni tegeled teiste koostisainetega.

2. Koori ja viiluta sibulad ja küüslaugud. Koori peedid, lõika 4 sektoriks ja need umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Koori apelsinidelt pealmine oranž koor võimalikult õhukeselt, ilma valge vahekihita. Pigista apelsinidest mahl eraldi kaussi.

3. Kuumuta poti põhjas veidi õli ja prae kõrgel kuumusel lihatükid jumekaks. Tõsta potist välja. Lisa veel veidi õli ning prae selles paar minutit sibulat ja küüslauku, siis lisa peediviilud, apelsinikooretükid ja loorberilehed ning kuumuta aeg-ajalt segades umbes 5 minutit.

4. Tõsta lihatükid potti tagasi. Lisa apelsinimahl, vesi, tomatpüree, puljongikuubik ja maitseained. Lase keema tõusta ja hauta keskmisel kuumusel umbes 1,5 tundi või kuni liha on küps.

5. Lisandiks sobib kartulipüree või riis või värske juuretisesai. Ära unusta enne serveerimist loorberilehed ja tähtaniis potist välja tõsta!