Kalatoitude retseptid
22. märts 2021, 07:35

HEA IDEE ARGIPÄEVAKS | Suur lõunavõileib

Tuletame meelde, et üks suur ja läbimõeldud võileib võib olla ka lõunasöögi eest. Suure leivaviilu saad, kui lõikad vormileivast viilu pikuti, mitte põiki. Sibulaid võid marinaadi panna rohkemgi, sest külmkapis kaanega purgis säilivad need marinaadis vähemalt nädal aega ja nii on hea võileivalisand kohe võtta.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min
20 minutit + sibula marineerimisaeg

Koostisosad
2 tk Suur vormileivaviil
Maitsestamata toorjuust
2 tk Küps avokaado
Rohelised salatilehed
0.5 tk Laim
150 g Külmsuitsulõheviilud
MARINEERITUD SIBULAD
1 tk Suur punane sibul
0.5 dl Valge veini äädikas
0.5 dl Vesi
3 spl Suhkur
1 tl Sool

Valmistamine

1. Kõigepealt, kasvõi eelmisel päeval, pane sibularattad marinaadi. Lõika puhastatud sibul õhukesteks viiludeks. Pane marinaadiained väikeses potis keema ja vala sibulatele. Tõsta jahtuma ja maitsestuma.

2. Lõika vormileivast pikuti kaks suurt viilu ja määri rikkalikult toorjuustu peale. Rebi salatilehed veidi väiksemaks ja aseta leivale. Poolita avokaadod ja lõika viljaliha viiludeks. Pigista kohe laimimahla peale, et säiliks avokaado värske roheline värv.

3. Tõsta viilud salatilehtedele. Aseta leibadele lõheviilud ja nendele nõrutatud sibularattad. Puista röstitud sibulad peale.