Hapukapsa-hakklihahautis Foto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
22. veebruar 2021, 07:46

VÄRSKENDATUD ARGIKLASSIKA | Hapukapsa-hakklihahautis

Hapukapsas annab klassikalisele hakkliha-kapsahautisele hoopis uue nüansi, veidi hapukust ja muidugi kõik oma kasulikud omadused. Kes piimatoodetega sinapeal ei ole, võib roa valmistada ka ilma kooreta, aga siis peaks lisama veidi vett. Lisandiks sobib pakkuda nii keedetud kartuleid kui riisi. Hautis maitseb hästi ka üles soojendatuna.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Keskmine sibul
2 spl Õli
400 g Veisehakkliha
300 g Hapukapsas
1 prk Purustatud tomat (400g)
2 spl Suhkur
0.5 spl Kuivatatud majoraan
2 dl Köögikoor
0.5 dl Hakitud petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Haki sibulad ja hauta poti põhjas õlis pehmeks. Suurenda pliidi kuumust ja pruunista samas hakkliha. Sega hulka peenemaks tükeldatud hapukapsas ja purustatud tomatid, maitsesta suhkru, soola ja pipraga.

2. Hauta 20 minutit, kuni kapsas on pehme, lisa majoraan ja koor ning hauta veel 3-5 minutit. Puista peale hakitud peterselli. Serveeri keedetud kartulite või riisiga.