Joogid

KÜLMA AJA ROOG | Riisivorm tomati, oliivide ja mozzarella’ga 

Tiina Lebane, 8. veebruar 2021 09:44
Riisivorm tomati, oliivide ja mozzarella`gaFoto: Jaan Heinmaa
See on Vahemere köögi traditsioonidest inspiratsiooni saanud külma aja vormiroog. Minule meeldib, kui toit valmib lõpuni ahjus. See on just paras aeg, et köögis söögitegemise ettevalmistuse segadus likvideerida, laud katta ja ehk isegi pisut puhata. Aga muidugi haudub riis pehmeks ja maitsvaks ka pliidil ja potis. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Keskmine sibul
3 tk Suur küüslauguküüs
Õli praadimiseks
200 g Riis
2 dl Valge vein
2 spl Tomatipasta
400 g Purustatud tomatid
3.5 dl Aedviljapuljong
1 tl Sool
2 tl Vahemere ürdisegu
1 tl Suitsuparikapulber
1 prk Kivideta Kalamta oliivid (360/180g)
125 g Mozzarella
2 peotäit Rukola

Valmistamine

taimne

1. Pane ahi 200 kraadi peale sooja.

2. Koori sibulad ja küüslaugud ning haki peeneks. Kuumuta sibul poti põhjas õlis klaasjaks. Lisa potti küüslauk ja riis ning sega hoolikalt läbi. Lisa vein, lase keema tõusta ja keeda kaaneta paar minutit, kuni vedelik on vähenenud ja alkoholi lõhn kadunud. Lisa tomatpasta, purustatud tomatid ja aedviljapuljong. Lase keema tõusta ning lisa maitseained ja pooled oliividest. Sega hoolikalt läbi ja vala siis kaanega ahjuvormi.

3. Kata vorm kaanega (või fooliumiga, kui kasutad kaaneta ahjuvormi) ja küpseta ahjus umbes 20 minutit. Rebi mozzarella suuremateks tükkideks ja tõsta riisivormi peale. Alanda kuumus 180 kraadini ja küpseta vormi ilma kaaneta veel umbes 10 minutit.

4. Lase roal mõned minutid tõmmata. Serveerimisel puista peale rukola ja ülejäänud oliivid.