Marokopärased röstitud köögiviljad kuskussiga Foto: Jaan Heinmaa
Aafrika köök
28. jaanuar 2021, 06:20

KERGE JA SÄRTSAKAS | Marokopärased röstitud köögiviljad kuskussiga

Kerge taimne roog tuleb vahvalt värvikirev, kui selles kasutada erivärvilisi porgandeid. Roa maitsestamiseks võib kasutada Põhja-Aafrika tuntud maitsesegu ras el hanout, kui seda aga kapis ei leidu, siis saab vürtsisegu ise kokku segada. Vürtsisegu kulub roale 2 tl, nii et retseptis olevast kogusest jätkub veel järgmisekski korraks. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 35-45 minutit ahjus

Koostisosad
2 tk Pastinaak
4 tk Porgand
500 g Lillkapsas
4 tk Küüslauguküüs
2 spl Mesi
4 spl Oliiviõli
200 g Kuskuss
2.5 dl Köögiviljapuljong
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 dl Maitsestamata jogurt
1 dl Koriandrilehed
1 dl Granaatõunaseemned
Sool toi
VÜRTSISEGU
0.5 tl Riivitud muskaatpähkel
0.5 tl Jahvatatud koriander
0.5 tl Jahvatatud vürtköömned
0.5 tl Jahvatatud ingver
0.5 tl Kurkum
0.5 tl Jahvatatud paprika
0.25 tl Kaneel
0.25 tl Must pipar
0.25 tl Cayenne´i pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Koori juurviljad, lõika 5-6 cm juppideks ja need sektoriteks. Eralda lillkapsas õisikuteks. Sega vürtsid omavahel.

2. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Pane sinna köögiviljad ja koorimata küüslauguküüned, puista peale 2 tl vürtsisegu. Maitsesta soolaga, nirista peale mesi ja 2 sl õli, sega läbi. Küpseta 35-45 minutit, aeg-ajalt segades kuni köögiviljad on pehmed ja karamellised.

3. 10 minutit enne köögiviljade ahjust võtmist sega kuskuss 1 sl õliga ja vala peale kuum puljong. Kata fooliumi või kaanega ja lase 5 minutit seista, et vedelik imenduks. Sega kahvliga kohevaks, maitsesta ja lisa hulka üljeäänud õli ning sidrunimahl.

4. Võta köögiviljad ahjust, pigista hulka küüslauguküüned. Jaga kuskusss taldrikutele ja tõsta köögiviljad peale. Serveeri törtsu jogurti ja koriandrilehtedega, puista peale granaatõunaseemneid.