Chilli sin carneFoto: Taimne teisipäev
Vegan toidud
26. jaanuar 2021, 09:35

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Chilli sin carne

Chilli sin carne on mehhikopärane versioon kuulsast liharoast, mis aga liha puudmisest midagi ei kaota. Proovi seda kergemat versiooni  ja sa ei kahetse.

Vaja läheb:

  • 500 g kuivatatud sojamassi
  • 500 g punaseid konservube
  • 2 purki konserveerituid tomateid
  • 500 ml köögiviljapuljongit
  • 3 punast paprikat
  • 2 porgandit
  • 2 sibulat
  • 2 sellerivart
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 värske tšillikaun 
  • 5 spl tomatipastat või tomatipüreed 
  • 2 spl oliiviõli 
  • 2 spl paprikapulbrit
  • 2 tl vürtsköömne pulbrit
  • soola maitse järgi

Valmistamine:

1. Haki sibulad, sellerivarred, porgandid, paprika, tšillipipar ja küüslauk ning kurna ja loputa oad.

2. Kuumuta sügavas pannis või paksu põhjaga suuremas potis õli ning prae hakitud sibulaid kolm minutit. Seejärel lisa küüslauk, ülejäänud hakitud köögiviljad ning prae keskmisel kuumusel kolm minutit.

3. Lisa kuivatatud sojahakis, vürtsid, sool ning tomatipasta või tomatipüree ja kuumuta 3 minutit korralikult segades.

4. Lisa tomatikonservid ning köögiviljapuljong ning kuumuta segu kuni see keema tõuseb. Sega korralikult ning lase 3-4 minutit podiseda.

5. Alanda kuumus, lisa kurnatud oad ning lase veel 5 minutit kaane all podiseda. Maitse ning lisa vajadusel soola ning vastavalt kuumataluvusele tšilli- või Cayenne’i pulbrit.

6. Serveeri riisiga ning kaunista nt koriandri või rohelise sibula ja värske tšilli viiludega. Pajaroa teeb mahedamaks ka lusikatäis taimset hapukoort.