Foto: Jaan Heinmaa
Veiseliha retseptid
23. jaanuar 2021, 06:35

RIKKALIK NÄDALAVAHETUSE PRAAD | Veiselihahautis kirssidega

Rikkalik hautis on kerge magusa maitse saanud kirssidest ja meest, veidi talvist hõngu kaneelist ning kardemonist. Hautise võib valmistada ka lambalihast. Lisandiks sobib riis, kartulipüree või pasta. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1,5-2 tundi ahjus

Koostisosad
800 g Veiseliha (nt abaliha, kael või praetükk)
1 tl Must pipar
2 tl Sool
1 spl Nisujahu
2 spl Või
1 spl Rapsiõli
2 dl Keev vesi
2 spl Veisepuljongikontsentraat (fond)
4 dl Külmutatud kirsid
2.5 spl Mesi
1 tk Kaneelikoor
1 tk Kardemonikupar
1 tk Loorberileht
1 spl Hakitud petersell

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 165 kraadini. Lõika liha 3-4 cm kuubikuteks, pane kaussi ja sega soola ning pipraga. Puista peale jahu ja sega läbi nii, et lihatükid oleks üleni jahuga kaetud.

2. Sulata või ja õli haudepoti põhjas ning pruunista liha kahes jaos. Tõsta lihapotist ära ja vala liha juurde ära ka praemahlad.

3. Sega keev vesi ja fond, vala potti. Lisa kirsid, mesi, kaneelikoor, kardemon ja loorber. Kuumuta keemiseni ja kaabi leeme sisse praejäägid poti põhjas.

4. Alanda kuumus keskmisele tasemele, kata kaanega ja hauta 10 minutit. Pane potti liha, kata kaanega ja tõsta ahju. Hauta kuni liha on hästi pehme 1,5-2 tundi.

5. Tõsta ahjust, võta välja kaneel, kardemon ja loorber. Maitsesta soolaga ja sega hulka petersell.