Kalatoitude retseptid

Kodujuustu-kilupirukas 

Tiina Lebane, 7. jaanuar 2021 09:03
Kodujuustu-kilupirukasFoto: Jaan Heinmaa
Parmesaniga maitsestatud tainas sobib kalapiruka põhjaks eriti hästi. Kasuta sepiku- või speltajahu või vana head nisujahu. Parmesani pikantset soolasust on tunda ka kodujuustutäidises. Soolased on ka vürtsikilud ja kapparid ning seetõttu ei ole tarvidust eraldi soola lisada. Kindlasti pigista valmis pirukale veidi värsket sidrunimahla peale. 
Koostisosad
TAINAS
2.5 dl Nisujahu
1 dl Peenelt riivitud parmesan
100 g Või
3 spl Külm vesi
TÄIDIS
400 g Kodujuust
1 tk Muna
1 dl Riivitud parmesan
1 tk Suur küüslauguküüs
3 tk Tüümianioks
12 tk Vürtsikilu filee
2 tl Väikesed kapparid
Värskelt pressitud sidrunimahl

Valmistamine

8tk

1. Mõõda jahu kaussi, lisa riivjuust ja tükeldatud külm või ning haki puruseks seguks. Lisa vesi ja sega tainaks. Suru tainas 24 cm pirukavormi põhja ja äärtele ning pane 15 minutiks külmkappi.

2. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Sega kodujuustu hulka muna ja riivitud parmesan. Lisa purustatud küüslauk ja okste küljest lahti nopitud tüümianilehed. Vala täidis tainale. Tõsta terved kilufileed täidisele ja puista peale nõrutatud kapparid.

3. Küpseta pirukad ahju keskel 30–35 minutit, kuni täidis on hüübinud ja servad kuldpruunid. Lase enne lahti lõikamist 7–8 minutit taheneda. Pigista sidrunimahla peale ja serveeri.