Veise-carpaccio ja seesami-grissini’d
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
35 minutit + 1 tund 10 minutit kerkimiseks + 10 minutit ahjus
SEESAMI-GRISSINI’D
0,5 sl kuivpärmi
1 tl suhkrut
2.5 dl nisujahu
0.25 dl musti seesamiseemneid
1 tl soola
0,5 sl oliiviõli
CARPACCIO
1 sl oliiviõli
500 g veise sisefileed
0.5 tl Worcesteri kastet
1 tl soola
MÄDARÕIKAKASTE
250 g hapukoort
1 marineeritud kurk
1 šalottsibul
1 sl mädarõigast
Valmistamine
1. Sega pärmi, suhkrut ja 1 dl käesooja vett kausis, kuni pärm on lahustunud. Kata kauss rätikuga ja jäta 10 minutiks sooja kohta seisma, kuni segu hakkab mullitama.
2. Sega jahu, seesamiseemned ja 1 tl soola suures kausis. Tee keskele auk ja vala sinna pärmisegu ning 0,5 sl õli ja sega läbi.
3. Kalla tainas jahusele lauale ja sõtku 8–10 minutit, kuni saad elastse taina, vajadusel lisa veidi jahu. Pane kaussi, kata rätikuga ja lase tund aega kerkida.
4. Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Võta kuhjaga 1 tl tainast ja rulli see 3-5 mm paksuseks pulgaks, tee nii ka ülejäänud tainaga. Pane pulgad ahjuplaadile ja küpseta 8-10 minutiga krõbedaks. Pane restile jahtuma.
5. Hõõru liha kokku 1 sl oliiviõliga. Pruunista kuumal pannil igast küljest 1 minuti jooksul. Tõsta pannilt ja lase jahtuda. Keera tihedalt toidukilesse ja pane vähemalt 1 tunniks sügavkülma.
6. Sega kastme ained ja pane serveerimiseni külmkappi.
7. Lõika liha nii õhukesteks viiludeks kui võimalik ja pane vaagnale. Sega sool ja Worcesteri kaste kausis ning piserda lihale. Serveeri liha grissini’de ja mädarõikakreemiga.
Kommentaarid (0)