Suupisteleivad lõhetartarigaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
30. detsember 2020, 13:33

Suupisteleivad lõhetartariga

Sidruni-õlimarinaadis „küpsenud“ lõhe maitseb tuttavalt hästi heledast jahust saial, aga pühade ajal kasuta magusamat tumedat jõululeiba ja võid saada uue suupistelemmiku!
Koostisosad
0.5 tk Sidrun
3 spl Hakitud basiilik
2 spl Õli
Sool
Must pipar
3 tk Šalottsibul
300 g Värske lõhefilee
12 tk (Jõulu)leivaviil
Basiilikulehed ja sidruniviilud kaunistamiseks

Valmistamine

1. Pigista sidrunist mahl välja, lisa hakitud basiilik ja õli ning maitsesta soola ja pipraga. Koori sibulad, haki võimalikult peeneks ja lisa sidruni-õlimarinaadi hulka.

2. Pühi kalafilee köögipaberiga puhtaks ja kuivaks ning haki võimalikult peeneks. Vala marinaad peale ja sega õrnalt läbi. Tõsta kaetult külmkappi 2–3 tunniks maitsestuma.

3. Lõika leivaviiludest joogiklaasi või väiksema kruusi abiga ümmargused kettad. Aseta kettad serveerimisalusele ning jaga lõhetartar peale. Kaunista väikeste basiilikulehtede ja sidruniviiludega.