Vegan toidud

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Seene Wellington 

Taimne Teisipäev, 15. detsember 2020 07:17
Seene Wellington Foto: Taimne Teisipäev
Taimne Wellington on suurepärane õhtusöögi idee, mis maitseb kindlasti tervele perele. Seda on kerge valmistada ning see on rikkalik ja maitseküllane. Lisaks on see väärt piduroog, mida tasub varsti ka jõululaual serveerida!

Vaja läheb:

  • 750 g hakitud seeni
  • 125 g keedetud riisi (võib asendada läätsedega või lisada rohkem seeni)
  • 1-2 spl oliiviõli
  • 1 hakitud suur sibul
  • 4 hakitud küüslauguküünt
  • 150 g beebispinatit
  • 2 spl sinepit
  • Maitse järgi soola, pipart
  • 4 tüümiani oksa
  • 100 g hakitud kreeka pähkleid
  • 60 g taimset juustu
  • 1 leht taimset lehttaigent 
  • 2-3 spl taimset piima (pintseldamiseks)

Valmistamine

Täidis:

Samal teemal

1. Kuumuta suurel pannil 1 spl õli. Lisa sibul ja prae, kuni on õrnalt pruunikad, umbes 3 minutit. Lisa seened, maitsesta soola ja pipraga ning prae, kuni kuldsed (umbes 5 minutit). Kui valmis, tõsta seened kõrvale, nt paberi peale, et neid õlist kurnata.

2. Tõsta pann uuesti pliidile alles jäänud õliga. Rösti küüslauku mõni sekund, lisa spinat ning prae 2-3 minutit, kuni spinat kokku tõmbub. Tõsta spinat sõelale, et kurnata ja pigista põhjalikult. (või lihtsalt sulata külmutatud spinat ja pigista)

3. Sega seened ja sibul kokku riisiga, maitsesta vajadusel veel soola/pipraga, lisa sinep (valikuliselt ka hakitud kreeka pähklid ja vegan juust), sega kokku ning pane segu külmikusse koos spinatiga. Jahuta täiesti maha.

Piruka kokku panemine:

1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.

3. Ettevaatlikult keera tainas kokku, et sul tekiks päts.Vajuta ääred kinni. Keera päts teistpidi, et ääred oleks allpool.  

4. Õrnalt tee väikesed sisselõiked (aga mitte lõigata täiesti läbi) ja pintselda veidi taimse piimaga.

5. Küpseta Wellingtoni umbes 20 minutit, kuni see on  kuldne ja paisunud.

6. Serveeri ja naudi!