Küpsetised
7. detsember 2020, 07:32

JÕULUOOTUSE PÄEVARETSEPT | Klassikaline singi-juustupirukas

Ajatu klassikaline singi-juustu kooslus mekib alati hästi. Rikkaliku täidise ja mureda põhjaga pirukas on eriti maitsev ahjusoojana, aga sobib ka külmana. Juurde värske salat ja ongi maitsev eine olemas! 
Koostisosad
PÕHI
150 g Või
2 dl Nisujahu
2 dl Täistera nisujahu
0.5 tl Sool
1 dl Riivjuust
1 dl Külm vesi
TÄIDIS
30 g Sink
1 tk Paprika
1 tk Porru
1 spl Õli
200 g Hapukoor
2 dl Kohvikoor
2 tk Muna
0.5 tl Sool
0.5 tl Must pipar
4 dl Riivjuust

Valmistamine

12 tk

1. Pane kaussi tükeldatud külm või, jahud, sool ja riivjuust ning näpi sõrmedega või töötle kombainis puruks. Lisa külm vesi ja sega ühtlaseks. Suru tainas 25x 30 cm pirukavormi põhja ja äärtele ning pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

2. Lõika sink kuubikuteks. Puhasta paprika seemnetest ja lõika samuti kuubikuteks. Poolita ja haki porru. Hauta köögiviljad pannil õlis pehmeks, selleks kulub 7-8 minutit. Lisa sink ja prae koos köögiviljadega läbi.

3. Kuumuta ahi 225 kraadini. Torka tainas kahvliga läbi ja küpseta ahju allosas 10 minutiga helepruuniks. Alanda ahju kuumus 200 kraadile.

4. Sega hapu- ja kohvikoor. Klopi hulka munad ja sega maitseained. Tõsta köögvilja- singisegu põhjale, puista peale riivjuust ja kalla kooresegu. Küpseta 200-kraadises ahju keskosas 20 minutit või kuni täidis on tahe.