Foto: www.facebook.com/LoreBistroo
Eesti uudised
5. detsember 2020, 14:00

Restoranipidaja: peame uksed kevadeni valitsuse lahmivate otsuste pärast kinni panema (9)

Restorani Lore Bistroo pidaja Kristjan Peäske kirjutab ühismeedias, et peab uksed kevadeni valitsuse lahmivate otsuste pärast kinni panema.

“Eilsed piirangud on parim näide küündimatusest. Ärge saage valesti aru – ma mõistan olukorra kompleksust. Ma ei mõista aga seda, kuidas külaline restoranis ajavahemikul 20-22 ei haigestu, COVID muutub aga laastavaks vahetult enne keskööd. See on üks paljudest lahmivatest otsustest,” arvab ta.

“Eestis ei ole mitte ühtegi suurt kollet tulnud baaridest ega restoranidest. Juhul kui oht on olemas, siis ei aita kahest tunnist. Pange kinni. Pange kõik kinni. Otsustage ära! Ärge tõmmelge!” palub valitsust Peäske, kelle omad on ka restoranid Leib ja Umami.

Peäske tõdeb, et nemad otsustasid Lore Bistroo pidajatega, et tuleva aasta esimesel poolel on nende elutöö unel. “EV Valitsuse käitumine kogu turismisektori osas on olnud ülbe ja küüniline. Lõhestav. Maha kanda sektor, mis on viimase 15 aasta jooksul olnud oluline osa meie maine kasvust ning panustanud eelarvesse igal aastal 8%,” pahandab ta.

“Paraku ei ole käesolev valitsus ülbe ja küüniline ainult meie suunal. Meie valitsus ongi otsustanud, et siia ei sobi vikerkaarevärv ja mõttevabadus. Meie valitsus on otsustanud kaasamise asemel tõestada endale ja teistele, et ainult nemad teavad kõiki vastuseid. Sõimav valitsus, kes ise iga teisitimõtleja peale solvub nagu vinniline teismeline,” põrutab restoranipidaja.

“Kuidas saab üks sedavõrd tore ja tavapäraselt eesrindlik riik olla ühe matsliku erakonna pantvangis? Keskid ja Isamaalased – kuidas suudate hommikul peeglisse vaadata, teades, et teie ju vastutate selle läbustamise eest?” pärib ta.

Siiski vaatab restorantöör positiivselt tulevikku. “Käesolev manuur on aga tuleviku väetis! Usun, et me kõik mõistame paremini, miks on oluline valimistel käia. Usun Eestisse ja usun, et oleme rahvas, kes näeb varsti juhte keda me väärime. Seniks aga – kannatame ära!”