NÄDALA KOOK | Õuna-pohla-kohupiima purukook – klassika, mida ikka ja jälle küpsetada
Koostisosad
Tainas:
- 7 dl nisujahu
- 2 tl küpsetuspulber
- 1,5 dl suhkur
- 0,5 tl sool
- 2 tk muna
- 150 g või
Täidis:
- 600 g õunad
- 0,5 tk värskelt pressitud sidruni mahl
- 500 g kohupiim
- 3 tk muna
- 1 dl suhkur
- 2 tl vanillisuhkur
- 2 spl kartulitärklis
- 2 dl pohlad
Kaunistuseks tuhksuhkur ja pohlad
Valmistamine
1. Mõõda kaussi jahu, küpsetuspulber, suhkur ja sool, lisa munad ja või ning haki puruseks tainaks.
2. Puhasta õunad (koduaia õunu ei pea koorima), lõika õhukesteks viiludeks ja pigista peale sidrunimahla.
3. Sega kohupiima hulka munad, mõlemad suhkrud ja kartulitärklis.
4. Vooderda 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Pane ahi 200 kraadi peale sooja.
5. Tõsta 2/3 purutainast koogivormi ja suru tihedalt põhja vastu. Aseta õunaviilud viltuselt üksteise kõrval põhjale, puista pohlad peale. Tõsta kohupiimasegu õuntele-marjadele ja silu lusikaga ühtlaselt laiali. Puista ülejäänud purutainas peale ja küpseta ahju keskosas umbes 45 minutit. Lase enne tükkideks lõikamist 15–20 minutit jahtuda. Puista peale tuhksuhkrut ja pohli.
Kommentaarid (0)